Grönsakscurry med spiskummin

Grönsakscurry med spiskummin
Foto: TV4

Pröva en snabblagad och kryddig grönsakscurry! Receptet är lätt att dubblera efter hur många ni är runt bordet. Tillsammans med ris och bröd blir curryn en hel måltid.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 morötter
  • 4 potatisar
  • 2 gula lökar
  • 1 salladslök
  • 3 msk matolja
  • 200 g gröna ärter, frysta
  • 1,5 tsk hela spiskumminfrön
  • 2 torkade röd spansk peppar
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Skala och skär morötterna i centimetertjocka slantar och skala potatisarna och tärna dem centimetertjockt. Skala lökarna och hacka dem grovt och skär hela salladslöken i tunna skivor.
  2. Värm oljan på medelvärme tills det sisslar när man släpper ner ett kryddkorn. Lägg i spiskummin och fräs i 5 sekunder. Lägg i chili och fräs ytterligare ett par sekunder och lägg sedan i den hackade löken, fräs under omrörning i ca 5 minuter tills den är mjuk och genomskinlig.
  3. Sänk värmen, lägg i ärterna och morötterna, rör om och låt fräsa under lock i 4–5 minuter. Tillsätt potatisen och saltet och fräs under omrörning ytterligare 3–4 minuter eller tills morötter och potatis är precis färdiga. Strö över salladslöken, vänd ner den och låt den fräsa med några sekunder.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept