Grönsaksbuljong från grunden

Fredrik Eriksson ny

Grönsaksbuljong från grunden

14 ingredienser

1 h

Fredrik Erikssons recept på en mustig grönsaksbuljong som du kokar själv från grunden.

Ingredienser

portioner dl
  • 0,5 rotselleri
  • 1 morot
  • 0,5 purjolök
  • 1 fänkål
  • 0,5 vitlök
  • 1 gul lök
  • 1 litet knippe timjan
  • 3 lagerblad
  • 10 vitpepparkorn
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl vitt vin
  • 2 dl tomatjuice
  • 1 vatten
  • 1 msk salt

Gör så här

  1. Skär grönsakerna grovt och svetta dom på låg värme, tillsätt kryddor och späd med vätskorna.
  2. Koka upp och låt sjuda i 30 min, låt svalna över natten och sila sedan bort grönsakerna, som kan användas att göra en puré på.
  3. Koka ner buljongen till ca 8 dl, och smaksätt med lite sälta.