Grönsaks- och fiskpaté

Grönsaks- och fiskpaté
Foto: TV4

En läcker sommarlunch som du kan bjuda på när du haft tid att förbereda ordentligt. Blir det något över kan patén serveras som förrätt i tunnare skivor.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 zucchini
  • 250 g rotselleri
  • 250 g palsternacka
  • 1 fänkål
  • 2 gula lökar
  • 3 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk potatismjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 300 g färsk tonfisk

Gör så här

  1. Skär zucchinin i tunna skivor på längden. Förväll i lättsaltat vatten. Klä en smord ugnssäker form med skivorna.
  2. Skala och skiva rotselleri, palsternacka och lök. Ansa och skiva fänkålen. Låt allt koka mjukt i lättsaltat vatten, ca 15 minuter. Häll av vattnet och låt grönsakerna rinna av. Mosa grönsakerna grovt med en elektrisk visp. Rör samman ägg, crème fraiche, salt, potatismjöl och peppar till en jämn smet. Blanda samman med grönsakerna. Häll ca hälften av smeten i formen. Lägg i tomfisken och avsluta med den resterande smeten.
  3. Täck formen med aluminiumfolie och grädda mitt i ugnen i vattenbad ca 1 1/2 timme eller tills patén är torr. Låt svalna, kyl och skär i skivor före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept