Grönsaks- och fiskgryta

Grönsaks- och fiskgryta
Foto: TV4

En lättlagad och god fiskgryta som kan serveras till vardags eller fest. Du kan krydda med lite saffran och lägga till musslor om du vill ha den elegantare.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st potatisar
  • 2 st stora morötter
  • 1 st fänkål
  • 2 st gula lökar, små
  • 1-2 klyftor vitlök, hackade
  • 3 st tomater, skalade
  • ca 800 g fiskfilé
  • 200 g räkor
  • 5 dl fiskbuljong
  • salt
  • 6 korn svartpeppar
  • hackad persilja

Gör så här

  1. Skiva potatis, morötter och fänkål. Dela löken i klyftor och hacka vitlöken. Lägg alltsammans i en gryta, salta och peppra. Slå på buljongen och sjud sakta tills morötterna och potatisen är halvmjuka.
  2. Lägg i tomatklyftor och fisk och fortsätt sjuda klart. Lägg i räkorna mot slutet och strö över hackad persilja.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept