Grönsaker rostade i buljong

Grönsaker rostade i buljong
Foto: TV4

Rostade grönsaker piggar upp en helt vanlig grönsaksbuljong. Den perfekta inledningen på en middag när det är kallt ute.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,25 l grönsaksbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 zucchini
  • 2 tsk olivolja
  • flingsalt

Till servering:

  • riven parmesan

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225°. Skala morot och palsternacka och skär dem i stänger. Lägg på smord ugnsplåt och droppa över olivolja. Rosta tills rotfrukterna börjar mjukna.
  2. Skär zucchinin i stänger och låt den rosta med i ca 5 minuter. Strö över flingsalt.
  3. Koka upp buljongen och rör ner tomatpuré. Servera i varma sopptallrikar och toppa med grönsakerna. Servera med riven parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept