Grönsaker med roquefortdipp

Grönsaker med roquefortdipp
Foto: TV4

Knaprigt färska grönsaker och en dipp med lite sting blir en bra upptakt till en lätt middag. Detta grönsaksfat är ett förslag. Välj sådant du tycker är gott och har tillgång till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 morötter
  • 1 fänkålshuvud
  • 4 små blomkålsbuketter
  • 1 purjolök
  • några fina champinjoner
  • 4 rädisor med blast
  • 1 röd paprika

Roquefortdipp:

  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk roquefortost
  • 1 msk finskuren gräslök
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skär gräslöken smått. Blanda samman gräddfil, ost och gräslök och krydda med salt och nymalen peppar. Låt såsen stå i kylskåpet någon timme.
  2. Skölj och ansa grönsakerna och skär dem i stavar och bitar av lagom storlek.
  3. Lägg upp grönsakerna vackert på ett fat. Servera dipp till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept