Grönsaker med jordnötssmör

Grönsaker med jordnötssmör
Foto: TV4

Jordnötssmör från burk ger en fin och spännande smak på de här grönsakerna. Servera som grönsaksrätt med kokt ris och bröd.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 1 paprika
  • 1 tomat
  • 400 g fryst spenat
  • 1 msk matolja
  • 1 dl vatten
  • 2-3 msk jordnötssmör
  • 0,5 tsk malen muskot
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar. Skär tomaten i bitar och hacka spenaten.
  2. Fräs lök och paprika i 3–4 minuter i oljan. Lägg i tomathacket och spenaten. Häll på vatten, lägg på lock och koka i 5 minuter.
  3. Smaksätt med jordnötssmör, muskot, salt och peppar. Rör om och låt grönsakerna koka 2 minuter till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept