Grönsaker i citron

Grönsaker i citron
Foto: TV4

En specialitet på Kreta är lättkokta gröna grönsaker, ofta olika bladgrönsaker och löksorter, som serveras i en riktigt syrlig citronsås. Traditionellt smaksätter man med det skira gröna från en fänkål.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 knippa salladslök
  • 1 burk kronärtskockshjärtan
  • 250 g okra
  • 250 g hel spenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • 0,5 msk vetemjöl
  • 1,5 dl pressad citronsaft
  • salt och malen vitpeppar
  • dill, från fänkål eller vanlig

Gör så här

  1. Skala och skär löken i bitar. Skär kronärtskockshjärtana i bitar. Skär bort stjälkfästet på okran om den är stor. Skala och skiva vitlöksklyftorna.
  2. Hetta upp oljan. Lägg i lök, vitlök, okra och låt fräsa någon minut.
  3. Lägg i spenat, kronärtskockshjärtan, fänkålsfrön och häll på lite vatten. Lägg på lock och sjud grönsakerna mjuka.
  4. Rör ihop vetemjöl och citron. Häll blandningen över det gröna och låt puttra några minuter. Krydda med salt och peppar. Strö över dill.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept