Grönsaker färserade

Grönsaker färserade
Foto: TV4

I Nice kan du bli serverad ’farcis niçoise’, färserade grönsaker. Den här rätten har hämtat inspiration från det provensalska köket.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 tomater
  • 1 zucchini
  • 4 små silverlökar
  • 200 g fläskfärs
  • 200 g nötfärs
  • 2 tsk olivolja
  • 2 ägg
  • 0,5 dl kokt ris
  • 0,5 knippa persilja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk ströbröd
  • salt och malen vitpeppar
  • 30 g smör

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200°. Skär av ett ’lock’ på varje tomat. Skär zucchinin i 4 stubbar. Skala silverlökarna. Förväll zucchini och lök i 5 minuter. Smörj en ugnssäker form. Hacka persiljan.
  2. Fräs färsen i olja till en grynig massa. Knäck i äggen och blanda med ris, persilja, pressad vitlök, ströbröd, salt och peppar.
  3. Lägg tomater, zucchini och lök i formen. Fyll grönsakerna med färsröran. Hyvla lite smör över varje med osthyvel. Baka i ugnen i ca 40 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och färsen har fått fin färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept