Grönpepparpastej

Grönpepparpastej
Foto: TV4

Det var Tore Wretman som introducerade grönpepparen i Sverige – och vips fick vi ytterligare en ny smak på pastejen

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 300 g svinlever
  • 500 g fläskfärs, ej mager
  • 5 cl sherry
  • 3,5 dl mellangrädde
  • 2 ägg
  • 1 stor gul lök, finhackad
  • 1 burk Campbells consommé
  • 2-3 msk färsk grönpeppar
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Mixa levern till fin färs, blanda sedan med fläskfärsen. Arbeta in kryddor, sherry, grädde, lök och ägg.
  3. Fyll färsen i smord hög ugnsform ca 1 l. Täck med al-folie och stick lufthål.
  4. Grädda i vattenbad i nedre delen av ugnen en dryg timme. Ta bort folien mot slutet. Låt kallna.
  5. Koka under tiden ihop consommén, ospädd, till hälften. Låt svalna.
  6. Skeda den över den kalla patén och strö på grönpeppar. Ställ i kyl över natt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept