Grönpepparkyckling med linsallad och sparris

30 m + 2,5 h
4
Grönpepparkyckling med linsallad och sparris
Foto: TV4
30 m + 2,5 h
4

Du behöver

Kyckling

  • 8 kycklingklubbor
  • 2 msk soja
  • 1 msk smält smör
  • 1 msk fransk senap
  • 1,5 msk torkad krossad grönpeppar
  • 2 dl grädde
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • svartpeppar
  • grillkrydda

Linssallad med sparris

  • 250 g grön sparris
  • 125 g körsbärstomater
  • 1 burk kokta bruna linser 200 g eller koka ca 100 g gröna linser
  • 50 g ruccola

Dressing

  • 2 msk olja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • kokt potatis, till servering
  • sallad, till servering

Gör så här

  1. Kyckling
    Sätt ugnen på 135 grader.
  2. Strö salt, svartpeppar och grillkrydda på kycklingklubborna och bryn dem i smör så de får färg.
  3. Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och täck formen med aluminiumfolie.
  4. Ugnstek dem sedan i 2 timmar. Lägg över kycklingen i en ren ugnsfast form och låt dem svalna något.
  5. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda soja, smör, senap, och grönpeppar i en skål. Tillsätt grädde och crème fraîche. Häll såsen över kycklingen, låt gärna stå och dra någon timme.
  6. Ställ in formen i ugnen 20-30 minuter.
  7. Lins- och sparrissallad
    Dela sparrisen i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten ca 1 minut. Låt kallna.
  8. Dela tomaterna i halvor. Skölj linserna och låt dem rinna av.
  9. Varva sparris, tomater, linser och rucola i en stor skål.
  10. Blanda dressingen och häll den över salladen 30 minuter före servering.
  11. Servera med kokt potatis och sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept