Grönpepparkyckling med linsallad och sparris

Grönpepparkyckling med linsallad och sparris
Foto: TV4

Grönpepparkyckling med linsallad och sparris

Av: Ann-Charlott - Lycksele

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

30 m + 2,5 h

undefined

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 8 kycklingklubbor
  • 2 msk soja
  • 1 msk smör, smält
  • 1 msk dijonsenap
  • 1,5 msk torkad krossad grönpeppar
  • 2 dl grädde
  • 2 dl crème fraîche
  • salt
  • svartpeppar
  • grillkrydda

Linssallad med sparris

  • 250 g grön sparris
  • 125 g körsbärstomater
  • 1 förp kokta bruna linser 200 g eller koka ca 100 g gröna linser
  • 50 g rucolasallad

dressing

  • 2 msk olja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • potatis, till servering
  • sallad, till servering

Gör så här

Kyckling

  1. Sätt ugnen på 135 grader.
  2. Strö salt, svartpeppar och grillkrydda på kycklingklubborna och bryn dem i smör så de får färg.
  3. Lägg kycklingklubborna i en ugnsfast form och täck formen med aluminiumfolie.
  4. Ugnstek dem sedan i 2 timmar. Lägg över kycklingen i en ren ugnsfast form och låt dem svalna något.
  5. Sätt ugnen på 200 grader.
  6. Blanda soja, smör, senap, och grönpeppar i en skål. Tillsätt grädde och crème fraîche.
  7. Häll såsen över kycklingen, låt gärna stå och dra någon timme.
  8. Ställ in formen i ugnen 20-30 minuter.

Lins- och sparrissallad

  1. Dela sparrisen i bitar och koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten ca 1 minut.
  2. Låt kallna.
  3. Dela tomaterna i halvor. Skölj linserna och låt dem rinna av.
  4. Varva sparris, tomater, linser och rucola i en stor skål.
  5. Blanda dressingen och häll den över salladen 30 minuter före servering.
  6. Servera med kokt potatis och sallad.