Grönpepparkyckling

Grönpepparkyckling
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grönpepparkyckling

11 ingredienser

Med såsen smakar den kokta kycklingen riktigt gott. Vispgrädden kan bytas ut mot antingen lite magrare grädde eller mot crème fraîche, för att få lite fin syra.

Ingredienser

portioner
  • ca 1,2 kg kycklingdelar
  • vatten
  • 1-2 hönsbuljongtärningar
  • 6 vitpepparkorn

Sås

  • 2 msk grönpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 dl vispgrädde
  • ca 1 msk soja
  • ev cognac
  • salt

Gör så här

  1. Lägg kycklingdelarna i en gryta, slå på vatten så det täcker och koka upp. Skumma.
  2. Tillsätt buljongtärningar och pepparkorn. Sjud delarna tills de är klara, ca 40 minuter. Ta upp delarna, lossa skinnet.
  3. Fräs grönpeppar och smör i en kastrull, tillsätt senap och grädde och till sist soja, konjak och salt efter smak. Koka 5 minuter och slå såsen över kycklingen.