Grönpepparkyckling

Grönpepparkyckling
Foto: TV4

Med såsen smakar den kokta kycklingen riktigt gott. Vispgrädden kan bytas ut mot antingen lite magrare grädde eller mot crème fraîche, för att få lite fin syra.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1,2 kg kycklingdelar
  • vatten
  • 1-2 tärningar hönsbuljong
  • 6 vitpepparkorn

Sås:

  • 2 msk grönpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 msk ljus dijonsenap
  • 3 dl vispgrädde
  • ca 1 msk soja
  • ev. lite konjak
  • salt

Gör så här

  1. Lägg kycklingdelarna i en gryta, slå på vatten så det täcker och koka upp. Skumma.
  2. Tillsätt buljongtärningar och pepparkorn. Sjud delarna tills de är klara, ca 40 minuter. Ta upp delarna, lossa skinnet.
  3. Fräs grönpeppar och smör i en kastrull, tillsätt senap och grädde och till sist soja, konjak och salt efter smak. Koka 5 minuter och slå såsen över kycklingen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept