Grönkålssoppa med ägg

Grönkålssoppa
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grönkålssoppa med ägg

8 ingredienser

Gör soppan på grönsaksbuljong och fräs mjölet i rapsolja så blir den helt vegetarisk. Soppan går utmärkt att frysa, gärna i portionsförpackningar.

Ingredienser

portioner
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 l buljong (eller skinkspad)
  • 1 förp grönkål (fryst)
  • salt
  • vitpeppar
  • 3 msk gräslök, hackad

Tillbehör:

  • 2 ägg, hårdkokta

Gör så här

  1. Fräs smör och mjöl i en kastrull och späd efterhand med buljong eller skinkspad. Småkoka en stund.
  2. Tillsätt den tinade grönkålen. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
  3. Garnera med gräslök och servera gärna med hackat ägg i tallriken.