Grönkålssallad med granatäpple

10 m
10
Grönkålssallad med granatäpple
Foto: Jessica Frej
10 m
10

Du behöver

  • 250 g grönkål
  • 0,5 dl olivolja av god kvalitet med en pepprig intensiv smak
  • 1 citron, saften
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk nymalen svartpeppar
  • 1 granatäpple
  • 1 dl rostad mandel

Gör så här

  1. Riv eller strimla grönkålen i aptitliga bitar, ta bort de grova stjälkarna.
  2. Pressa över citron, ha på olivolja, salt och peppar. Massera in detta i grönkålen med rena händer, gör det i ett par minuter.
  3. Ta ut kärnorna från granatäpplet och strö över salladen. Hacka mandeln grovt och strö över den med. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept