Grönkålssallad med bakade rödbetor, nötter och torkad frukt

ca 45 m
Från Nyhetsmorgon

Med ljummen grönkål och ugnsrostade rödbetor blir salladen riktigt matig och god.

Tips! Pynta med spenat och servera med en honungsvinägrett.

25 december 2015
Visa mer
ca 45 m

Du behöver

  • 4 rödbetor
  • grovt salt, till ugnsbakning
  • 2 äpplen
  • 2 avokado
  • 0,5 romanescosallad
  • 500 g grönkål, kokt
  • 100 g mixad torkad frukt (fikon, tranbär, russin)
  • 50 g valnötter
  • spenat eller sallad, till dekoration
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Baka rödbetorna på salt i ugn 160 grader ca 30-45 minuter tills de är mjuka och skär i mindre bitar.
  2. Skär äpplen, avokado och romanesco i bitar.
  3. Blanda allt i en stor salladsskål och smaksätt med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept