Grönkålspaj med getost och valnötter

koket.se
Grönkålspaj med getost och valnötter
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Grönkålspaj med getost och valnötter

13 ingredienser

60 m

En vegetarisk paj med grönkål, lök, getost och valnötter. Det blir en perfekt kombination av smaker!

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 msk vatten, iskallt
  • 1 tsk salt

Fyllning

  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 0,5-1 tsk salt
  • 200 g grönkål
  • 1 gul lök
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk rapsolja
  • 150 g getost
  • 1 dl valnötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Nyp ihop mjölet med smöret. Tillsätt iskallt vatten och salt. Knåda ihop till en deg.
  3. Låt degen vila i kylen medan du förbereder fyllningen.
  4. Vispa ihop ägg och mjölk med salt.
  5. Hacka grönkålen. Hacka den gula löken och vitlöken fint. Stek grönsakerna i rapsolja i 2 minuter.
  6. Ställ åt sidan och låt svalna något. Kavla ut degen, lägg den i en springform och nagga den lätt med en gaffel. Förgrädda i 10 minuter.
  7. Ta ut pajen och lägg i grönsaksblandningen. Häll på äggstanningen. Smula över getosten och valnötterna.
  8. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Grädda pajen i ungefär 40 minuter tills den har fått fin färg.
  9. Servera med en krispig sallad!