Grönkålspaj

Grönkålspaj
Foto: TV4

Grönkål har en given plats på julbordet. Tänk på att ge pajen rejält med undervärme så att degen blir spröd och genombakad. Har du inte grönkål tar du färsk spenat i stället, och gillar du inte smördeg gör du en vanlig pajdeg.

11 juni 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 1 liter grönkål
  • 1 gul lök
  • 3 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl mjölk
  • 100 g fetaost
  • 1 dl pinjenötter
  • matfett att steka i
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 rulle färdigkavlad smördeg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Hacka lök, vitlök och grönkål och fräs det i smör eller olivolja i en stekpanna tills det mjuknat. Låt svalna.
  2. Vispa upp äggen i en bunke och häll i mjölken. Blanda ner grönkålsblandningen och smula ner osten, krydda med salt och peppar.
  3. Fodra en pajform med smördeg, skarva där det behövs och skär kanterna snygga. Slå fyllningen i pajformen, strö över nötterna och grädda i 30 minuter eller tills fyllningen stelnat och kanterna är vackert guldbruna och frasiga.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept