Grönkålslåda med ris och tomat

Grönkålslåda med ris och tomat
Foto: TV4
4

Du behöver

  • 2 stånd färsk grönkål - eller ca 400 g fryst
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • vatten
  • 4 portioner kokt ris
  • 500 g krossade tomater med chilismak
  • 1 msk olivolja
  • 100 g grovriven ost
  • paprikapulver
  • Ugn: 225°

Gör så här

  1. Om kålen är färsk repas den och kokas mjuk i buljong cirka 30 minuter. Hacka sedan smått. Fryst kål kokas cirka 15 minuter i buljong och får sedan rinna av.
  2. Sätt ugnen på 225°. Lägg riset i botten på en ugnsform, täck med grönkål och tomater blandat med olivolja. Strö på ost och paprika och gratinera mitt i ugnen tills osten smält. Servera till prinskorv.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept