Grönkålsgryta från Oldenburg med fläsk och korv

Grönkålsgryta från Oldenburg med fläsk och korv
Foto: TV4

Grönkål är en populär ingrediens i norra Tyskland. Den här grönkålsrätten serveras med rökt fläsk och olika sorters korv. Traditionellt ska man dricka Kölsch, en särskild sorts öl till maten.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 kg grönkål
  • 1 gul lök
  • 4 rimmat fläsk
  • 50 g osaltat smör
  • 2 dl köttbuljong
  • 2 msk havregryn
  • 4 skivor rökt fläsk
  • 4 grynkorvar
  • 4 frukostkorvar
  • 4 kasslerkotletter
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 tsk senap
  • 1 krm socker

Till servering:

  • stekt potatis
  • färska grönsaker
  • senap

Gör så här

  1. Ansa, skölj och förväll grönkålen. Skala och hacka löken fint. Skär det rökta fläsket i tärningar. Bryn tärningarna och tillsätt den hackade löken. Häll på buljongen. tillsätt grönkålen, det rökta fläsket och kasslern. Sjud på svag värme.
  2. Koka grynkorvarna och frukostkorvarna för sig. Ta upp kassler och fläsk ur grönkålen och håll dem varma.
  3. Blanda ner havregrynen i grönkålen så att grytan får tjockare konsistens. Krydda med salt, peppar, senap och socker. Lägg tillbaka köttet och lägg korven ovanpå grönkålen. Servera med stekt potatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept