Grönkål- och valnötspasta

ca 30 m
4
Grönkål- och valnötspasta
Foto: Hanna Olvenmark
Från Nyhetsmorgon

Nyttig god och även billig blir denna pastarätt med, grönkål härligt knapriga rostade valnötter och lite vitlök.

18 januari 2016
Visa mer
ca 30 m
4

Du behöver

  • 100 g valnötter
  • 2 dl valfri mjölk
  • 250 g färsk grönkål
  • 2 klyftor vitlök
  • olja
  • 4 portioner pasta
  • 1 dl riven stark ost, ex prästost el parmesan
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att rosta valnötterna i en stekpanna tills de får lite färg.
  2. Lägg nötterna och vald mjölk i en mixer och mixa till en sås.
  3. Strimla grönkålen (ta bort den hårda stjälken i mitten) och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och grönkål mjuka i oljan, på medelvärme, i ett par minuter.
  4. Koka upp vatten till pastan, och koka pastan enligt anvisningar.
  5. Slå på nötsåsen över vitlök och grönkål och låt småputtra på svag värme. Späd ev med lite vatten om den blir väldigt tjock.
  6. Rör ned osten i såsen. Krydda med salt och peppar.
  7. Servera med den nykokta pastan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept