Tina spenaten och krama ut så mycket vätska som möjligt. Rör ut rivebrödet med grädden och låt det svälla.
Koka upp buljongen i en rymlig kastrull. Skär bort så mycket av kålhuvudets hårda stock som möjligt. Lägg sedan kålhuvudet i det kokande vattnet och låt koka i 10 minuter. Låt det förvällda kålhuvudet rinna av i ett durkslag. Lossa försiktigt bladen och skär bort det grövsta på dem.
Rensa och hacka champinjonerna. Smält 1 msk smör i en kastrull. Lägg i svampen och fräs den lätt någon minut.
Blanda spenaten med champinjonerna, rivebrödet, äggulorna och osten. Smaksätt med 1/2 tsk salt, 1 krm nyriven muskotnöt och lika mycket nymalen peppar.
Lägg en dryg matsked spenatfyllning på varje kålblad. Vik ihop till små paket och lägg dem med skarven nedåt i en gryta. Häll på så mycket buljong att det når upp till ca 3/4 av dolmarna och sjud sedan på svag värme under lock i 40 minuter.