Gröna kåldolmar

Gröna kåldolmar
Foto: TV4

Kåldolmar behöver inte alls betyda köttfyllning. De här innehåller svamp, bland annat. Servera med kokt potatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 vitkålshuvud
  • 250 g hel spenat
  • 100 g champinjoner
  • 0,75 dl rivebröd
  • 2 äggulor
  • 1 dl kaffegrädde
  • 0,75 dl riven ost, ej stark
  • riven muskot
  • 5 dl grönsakbuljong av tärning
  • lite smör
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

  1. Tina spenaten och krama ut så mycket vätska som möjligt. Rör ut rivebrödet med grädden och låt det svälla.
  2. Koka upp buljongen i en rymlig kastrull. Skär bort så mycket av kålhuvudets hårda stock som möjligt. Lägg sedan kålhuvudet i det kokande vattnet och låt koka i 10 minuter. Låt det förvällda kålhuvudet rinna av i ett durkslag. Lossa försiktigt bladen och skär bort det grövsta på dem.
  3. Rensa och hacka champinjonerna. Smält 1 msk smör i en kastrull. Lägg i svampen och fräs den lätt någon minut.
  4. Blanda spenaten med champinjonerna, rivebrödet, äggulorna och osten. Smaksätt med 1/2 tsk salt, 1 krm nyriven muskotnöt och lika mycket nymalen peppar.
  5. Lägg en dryg matsked spenatfyllning på varje kålblad. Vik ihop till små paket och lägg dem med skarven nedåt i en gryta. Häll på så mycket buljong att det når upp till ca 3/4 av dolmarna och sjud sedan på svag värme under lock i 40 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept