Gröna bullar med mandelmassa

POPULÄRT
Gröna bullar med mandelmassa
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Beatrice Ask
Beatrice Ask

Gröna bullar med mandelmassa

Av: Beatrice Ask

Från: Hela Sverige bakar

14 ingredienser

1,5 h

Bullar fyllda med mandelmassa går hem hos både barn och vuxna, speciellt med den härligt gröna färgen!

Ingredienser

portioner bullar

Vetedeg

  • 5 dl mjölk
  • 1,5 dl strösocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1-2 tsk kardemumma, stött
  • 50 g jäst
  • 175 g smör, rumsvarmt
  • 800 g vetemjöl

Fyllning

  • 1,5 dl mandelmassa, riven
  • 1 dl strösocker
  • 100 g smör
  • grön hushållsfärg

Garnering

  • 1 ägg, till pensling
  • salt
  • pärlsocker

Gör så här

  1. Värm mjölken till degen så att den blir rumsvarm. Rör i sockret, salt, kardemumma och jästen.
  2. Skär smöret i fina kuber och häll i mjölken. Tillsätt mjölet och knåda till en jämn deg.
  3. Låt jäsa varmt och dragfritt under bakduk 30 min. Sätt ugnen på 225-250 grader.
  4. Blanda alla ingredienser till fyllningen.
  5. Kavla ut degen och bred på fyllning. Rulla ihop och skär bullar som läggs i bullformar. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
  6. Pensla med uppvispat ägg med lite salt i och dekorera med pärlsocker.
  7. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8-10 minuter eller tills de fått fin färg.