Gröna ärter med couscous

Gröna ärter med couscous
Foto: TV4

Couscous och ärter är milda i smaken så sambal oelek passar bra att krydda med för den som vill ha hetta.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl couscous
  • 2 dl vatten
  • 1 msk smör
  • 0,5 citron, rivet skal och pressad saft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 dl russin

Till servering:

  • 3 dl djupfrysta gröna ärter
  • vatten och salt
  • 1 röd paprika
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • salt och malen svartpeppar
  • sambal oelek

Gör så här

  1. Koka upp vattnet i en kastrull och rör i smör, citronsaft och -skal, salt och peppar. Rör i couscousen och lägg på lock. Ta kastrullen från värmen och låt couscousen svälla i 6-7 min. Vänd ner russinen.
  2. Koka upp vatten och salt. Lägg i ärterna och låt koka upp. Ta av från värmen, tillsätt 1 dl kallt vatten och låt stå i 5 minuter och låt sedan rinna av i durkslag.
  3. Ansa och hacka paprikan. Skala vitlöksklyftorna. Fräs vitlöksklyftorna i smör. Lägg ner paprikan och ärterna och låt allt fräsa i en minut. Krydda med salt och peppar. Servera till couscousen och bjud sambal oelek till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept