Grön sparris med ramslöksmör

Grön sparris med ramslöksmör
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Grön sparris med ramslöksmör

9 ingredienser

15 m

Två av våra finaste vårprimörer i en kombination! Smörstekt sparris med ramslöksmör blir en perfekt förrätt eller som tillbehör till en grillad biff.

Jessicas recept på stekt biff hittar du här!

Ingredienser

portioner2 - 4

Ramslökssmör

  • 50 g ramslök
  • 1 msk smör, till stekning
  • 0,5 citron
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • 1 krm salt

sparris

  • 500 g grön sparris
  • 0,75 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk smör

Gör så här

Ramslöksmör

  1. Finhacka ramslöken och fräs den hastigt i 1 msk smör. Låt svalna och lägg i en stor skål. Riv i skalet från en halv citron och pressa i saften. Lägg i 100 g smör och vispa allt med en elvisp i 2-3 minuter så det blir fluffigt.

Sparrisen

  1. Bryt av den nedersta delen på sparrisen. Lägg sparrisen i en stekpanna och häll på vatten, salt och 1 msk smör. Sätt på hög värme och låt vattnet koka bort, det tar ca 3 minuter. Stek sedan i ca 1 minut.
  2. Servera direkt med ramslökssmöret som en förrätt eller som tillbehör till en grillad/stekt biff.