Grön soppa med tofu, nötter och soltorkad tomat

Grön soppa med tofu, nötter och soltorkad tomat
Foto: TV4

Gröna soppor med hackad spenat, grönkål, nässlor, mangold är supernyttiga och mycket läckra. Varför inte servera dem med ett lite annorlunda, vegetariskt garnityr av tofubitar, marinerade tomater och cashewnötter. Spenaten och grönkålen kan bytas mot såväl nässlor som mangold.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 250 g djupfryst hackad grönkål
  • 250 g djupfryst hackad spenat
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk timjan
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl lättmjölk
  • 100 g tofu
  • 6 marinerade soltorkade tomater
  • 4 msk cashewnötter

Gör så här

  1. Koka upp buljong, salt och timjan. Lägg i de otinade grönsakerna och låt dem tina i kokvattnet.
  2. Skaka ihop mjölet med mjölken i en redningsbägare eller burk med lock. Häll redningen i soppan när grönsakerna tinat. Koka upp under omrörning och låt koka i några minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Servera med strimlor av tofu och marinerade tomater samt några rostade cashewnötter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept