Grön soppa med tillbehör

Grön soppa med tillbehör
Foto: TV4

Det här är en läcker grön soppa efter ett recept från Egypten. Den serveras med tillbehör i separata skålar. En med kokt ris, en med fint tärnat kött, en med vinägermarinerad lök och en med små bitar av pitabröd.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g spenat, färsk eller fryst
  • 500 g benfritt nötkött, t ex högrev
  • 1 liter vatten
  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • salt och svartpeppar
  • 10 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 tsk malen koriander

Tillbehör:

  • 1 gul lök
  • 1 msk vinäger
  • 4 pitabröd
  • 2 dl kokt ris

Gör så här

  1. Lägg köttet i en stor kastrull och häll på vattnet. Låt det koka upp och ta bort skummet som bildas med en sked. Lägg i den hackade löken, saltet och pepparkornen. Låt köttet sjuda med locket på i 30-40 minuter. Sätt på riset.
  2. Finhacka spenaten. Ta upp köttet och håll det varmt. Lägg ner spenaten i buljongen och låt den sjuda i 5 minuter. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlöken i smör i 1-2 minuter. Krydda med koriander och häll i vitlöken med smöret i soppan.
  3. Tärna köttet fint. Skär pitabröden i mindre bitar. Skala och finhacka den gula löken. Blanda löken med vinäger. Servera soppan med pitabröd, kokt kött, vinägerlök och kokt ris separat i skålar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept