Grön linssallad till julskinka

Grön linssallad till julskinka
Foto: TV4

Linser är magra, fiberrik och mättar länge. Laga en läcker linssallad i mellandagarna och njut med tunna skivor av julskinka. Den smakar utmärkt även till rökt fårfiol och korv av alla de slag.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2,5 dl torkade gröna linser
  • 1 liten purjolök
  • 1 grön paprika
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1,5 dl hackad saltgurka
  • 1 msk vinäger
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Koka linserna enligt förpackningens anvisningar. Det brukar krävas 30-40 minuter, men observera att de mjuknar ytterligare något när de svalnar. Häll bort kokvattnet.
  2. Snitta purjolöken och skölj noga mellan bladen. Finstrimla den. Skölj, halvera och skär paprikan i fina bitar. Finhacka koriandern och skär saltgurkan i små bitar.
  3. Varva grönsakerna med de ljumma linserna i en skål. Blanda dressingen och häll över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept