Grön lasagne

Grön lasagne
Foto: TV4

För att undvika många av arbetsmomenten i den här rätten är det bara att utnyttja alla halvfabrikat som finns i butiken. Vit sås (béchamel) och köttfärssås eller tomatsås finns överallt.

26 januari 2009
Visa mer
10

Du behöver

  • 24 st lasagneplattor med spenat
  • 200 g riven ost

Vit sås:

  • 75 g margarin
  • 1,25 dl vetemjöl
  • 12-15 dl mjölk
  • salt och peppar

Köttsås:

  • 1 kg blandfärs
  • 1 msk basilika
  • 1 st stor gul lök, finhackad
  • 5 msk tomatpuré
  • 2-3 klyftor vitlök, pressade
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 dl vatten
  • 2 burkar krossade tomater, à 400-500 g
  • salt och peppar
  • margarin

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Koka den vita såsen sjud under omrörning i 10 min. Den ska vara ganska tunn.
  3. Bryn färsen i en panna med matfett, tillsätt övriga ingredienser. Småkoka utan lock 20 min. Smaka av kryddningen.
  4. Slå ett lager vit sås i botten av långpannan. Täck med lasagneplattor ca 8 st, sen köttsås och ett lager ost. Upprepa och varva i tre lager med plattor överst.
  5. Slå rikligt med vit sås överst, späd med mer mjölk om så behövs.
  6. Strö på ost och grädda mitt ugnen ca 40 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept