Grön kalv

Grön kalv
Foto: TV4

Ett recept tillägnat lilla Laura, 1 år. Små barn vill också äta gott, även med ögonen. Låt dem upptäcka nya smaker och konsistenser i lugn och ro, så fortsätter de oftast på den inslagna vägen. Krydda med grönsaker och örter i stället för med salt. Den här rätten går bra att frysa in.

12 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 300 g Kalvkött med ben
  • 6 dl vatten
  • 1 palsternacka
  • 0,5 liten gul lök
  • 1 morot
  • 1 lagerblad
  • 4 kryddpepparkorn
  • 100 g frysta ärter
  • 4 dl makaroner
  • 2 msk persilja, finhackad

Gör så här

  1. Ansa grönsakerna, skiva moroten, dela palsternackan i fyra delar på längden och skär bort den träaktiga roten i mitten, finhacka löken. Lägg köttet i kokande vatten, låt det koka ett par minuter och skölj det sedan i kallt vatten. Sjud köttet i nytt vatten med grönsakerna, lagerblad och pepparkorn i ca 1 timme, tills det lossnar från benet.
  2. Koka makaronerna i 3 dl av buljongen från köttkoket, följ anvisningen på paketet. Strö persilja över de färdiga makaronerna.
  3. Ta upp köttet och dela det i småbitar. Ta upp morötterna. Låt ärterna få ett uppkok och mixa palsternackan och ärterna med resten av buljongen till en sås. Blanda ner köttet och morotsskivorna i såsen. Servera till makaronerna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept