Grön ärtsoppa med mynta och pumpafrön

25 m
4
Grön ärtsoppa med mynta och pumpafrön
Foto: TV4
25 m
4

Du behöver

  • 1 stor gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 potatisar
  • 1,2 l grönsaksbuljong (utspädd)
  • 850 g gröna ärtor
  • 3 dl crème fraiche
  • 1 bunt mynta, plockad och grovhackad
  • 0,5 citron, pressad
  • 2 tsk honung
  • 100 g fetaost, smulad
  • 1 dl rostade pumpafrön
  • ärtskott
  • neutral olja, att steka i
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Hacka lök och vitlök. Stek mjukt i olja utan att det tar färg i en stor kastrull. Tärna potatis och lägg i kastrullen och häll på buljong. Låt koka i 10 minuter till potatisen är mjuk.
  2. Tillsätt ärtorna (spara några till garnering) och crème fraiche och låt få ett snabbt uppkok, inte mer än 3 minuter, får då tappar de sin fina färg. Dra av från plattan och tillsätt mynta, pressad citron och honung. Kör med stavmixer till en slät och fin soppa.
  3. Servera soppan i djupa skålar med de sparade ärtorna, smulad feta, pumpafrön och ärtskott. Äts gärna med ett gott bröd till!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept