Grön ärtsoppa med kycklingfilé och pasta

Grön ärtsoppa med kycklingfilé och pasta
Foto: TV4

Grön ärtpuré är en klassisk soppa som brukar serveras som förrätt. Här serveras den med kycklingfilé och blir en hel middag.

11 maj 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 morot
  • 1 fänkål
  • 2 dl kokt pasta

Grön soppa:

  • 500 g djupfrysta gröna ärter
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 2 msk smör
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • salt och malen vitpeppar

Till servering:

  • crème fraiche
  • riven pepparrot

Gör så här

  1. Skala moroten, ansa fänkålen och skär i stavar. Lägg i en kastrull tillsammans med ärter och buljong. Lägg i kycklingfiléerna. Koka upp, sänk värmen låt sjuda under lock på låg värme i 10 minuter eller tills kycklingen är genomkokt. Innertemperaturen ska vara 70°. Ta upp kyckling, morot och fänkål och håll varmt. Värm pastan.
  2. Mixa soppan med smöret med hjälp av mixerstav eller i matberedare. Krydda med salt, peppar och citron. Koka upp och låt soppan sjuda på låg värme i 5 minuter.
  3. Fördela soppan i fyra varma tallrikar, lägg i grönsaker och pasta. Skiva kycklingfiléerna och placera dem överst. Servera med crème fraiche och pepparrot.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept