I samarbete med Kung Markatta

Groddat bröd

Kung Markatta Groddat bröd
Foto: Johannes Wätterbäck

Ett saftigt bröd baserat på groddat bovete och mandelmjöl. Förstärk eventuellt brödsmaken med lite kummin. Ljuvligt med en skiva ost eller nötsmör på.

15 oktober 2016
Visa mer
60 m

Du behöver

  • 6,5 dl groddat helt bovete
  • 2 dl Kung Markatta Mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl vatten
  • 6 dl Kung Markatta Solrosfrön
  • 0,5 dl Kung Markatta Linfrön
  • Smör till brödformen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda groddar, mandelmjöl, bakpulver, salt och vatten i en bunke. Stavmixa till slät konsistens. Blanda ner solros- och linfrön.
  3. Smörj en brödform och klicka i smeten. Fördela den jämt i formen, gärna med blöta händer. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 min.
  4. När brödet är färdiggräddat stjälp upp det på ett galler så att det får svalna.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta