I samarbete med Kung Markatta

Groddat bröd

Kung Markatta Groddat bröd
Foto: Johannes Wätterbäck

Ett saftigt bröd baserat på groddat bovete och mandelmjöl. Förstärk eventuellt brödsmaken med lite kummin. Ljuvligt med en skiva ost eller nötsmör på.

15 oktober 2016
60 m

Du behöver

  • 6,5 dl groddat helt bovete
  • 2 dl Kung Markatta Mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl vatten
  • 6 dl Kung Markatta Solrosfrön
  • 0,5 dl Kung Markatta Linfrön
  • Smör till brödformen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda groddar, mandelmjöl, bakpulver, salt och vatten i en bunke. Stavmixa till slät konsistens. Blanda ner solros- och linfrön.
  3. Smörj en brödform och klicka i smeten. Fördela den jämt i formen, gärna med blöta händer. Grädda i mitten av ugnen i ca 40 min.
  4. När brödet är färdiggräddat stjälp upp det på ett galler så att det får svalna.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta