I samarbete med Kung Markatta

Groddat bovete

Kung Markatta Groddat bovete
Foto: Johannes Wetterbäck

Bovete går utmärkt att grodda och har en god smak. Toppa din sallad med groddarna, eller varför inte mixa dem och använd när du bakar bröd!


15 oktober 2016
Visa mer

Du behöver

  • 1 dl Kung Markatta Helt bovete
  • Vatten
  • Groddapparat alt. stor glasburk/skål + tunn duk

Gör så här

  1. Blötlägg bovetet i 8-12 timmar, förslagsvis under natten. Tänk på att använda mycket vatten då bovetet sväller.
  2. Skölj ordentligt i kallt vatten och lägg dem i en groddburk (alt stor skål/burk + duk) och låt stå övertäckt i rumstemperatur.
  3. Skölj bovetet 2-3 gånger/dag.
  4. Efter cirka 3-4 dagar, när det vuxit ut en svans är groddarna klara.
  5. Kan förvaras 3-4 dagar i kylskåp, skölj av i kallt vatten innan de ska användas
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta