I samarbete med Kung Markatta

Groddade sojabönor

Kung Markatta Groddade sojabönor
Foto: Lina Abrahamsson

Groddade sojabönor innehåller mycket protein och är fiberrika. Det är vikitgt att komma ihåg att förvälla de groddade sojabönorna innan de ska ätas.




15 oktober 2016
Visa mer

Du behöver

  • 1 dl Kung Markatta Sojabönor
  • Vatten
  • Groddburk alt stor glasburk/skål + tunn duk

Gör så här

  1. Vi rekommenderar att baljväxter och frön pastöriseras innan groddning: Sänk ner dem i 70-gradigt vatten 20 sekunder innan du sätter igång med groddningen.
  2. Blötlägg sojabönorna i 8-12 timmar, förslagsvis under natten. Skölj sojabönorna och lägg dem i en groddburk (alt stor skål/burk + duk) och låt stå övertäckt i rumstemperatur.
  3. Skölj sojabönorna 2-3 gånger/dag.
  4. Efter cirka 2-3 dagar när det vuxit ut en svans är groddarna klara. Förväll groddarna genom att sänka ner dem i uppkokat vatten i ca 5 minuter.
  5. Förvara groddarna i kylskåp. De är hållbara i cirka 4 dagar.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta