I samarbete med Kung Markatta

Groddade kikärtor

Kung Markatta Groddade kikärtor
Foto: Lina Abrahamsson

Groddade kikärtor har en nötig smak och en lite knaprig konsistens. De innehåller mycket protein, mineraler och kostfiber. Det är viktigt att komma ihåg att förvälla de groddade kikärtorna innan de ska ätas.



15 oktober 2016
Visa mer

Du behöver

  • 1 dl Kung Markatta Kikärtor
  • Vatten
  • Groddburk alt stor glasburk/skål + tunn duk

Gör så här

  1. Blötlägg kikärtorna i 8-12 timmar, förslagsvis under natten. Tänk på att använda mycket vatten då kikärtorna sväller.
  2. Skölj kikärtorna och lägg dem i en groddburk (alt stor skål/burk + duk) och låt stå övertäckt i rumstemperatur.
  3. Skölj kikärtorna 2-3 gånger/dag.
  4. Efter cirka 2-3 dagar när det vuxit ut en svans är groddarna klara.
  5. Förväll groddarna genom att sänka ner dem i uppkokat vatten i ca 5 minuter.
  6. Förvara groddarna i kylskåp. De är hållbara i cirka 4 dagar . Tips! Testa att rosta de groddade kikärtorna med lite olivolja och salt i ugnen (225 grader) i cirka 10-12 minuter. Ett riktigt härligt snacksalternativ.
  7. Det är också gott att blanda ner kikärtsgroddar i en gryta mot slutet av koktiden.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta