I samarbete med Kung Markatta

Groddade Gröna linser

Kung Markatta groddade linser
Foto: Johannes Wätterbäck

Att grodda själv är både enkelt och gott. Dessutom är groddar sprängfyllda med näring! Gröna linser som groddats får en lätt nötig karaktär på smaken.


15 oktober 2016
Visa mer

Du behöver

  • 1 dl Kung Markatta Gröna linser
  • Vatten
  • Stor skål
  • Tunn duk

Gör så här

  1. Vi rekommenderar att baljväxterna och fröna pastöriseras innan groddning: Sänk ner dem i 70-gradigt vatten 20 sekunder innan du sätter igång med groddningen.
  2. Blötlägg linserna över natten.
  3. Skölj av dem och lägg i en groddapparat eller stor skål. Om du använder en skål ställ den lutande, i rumstemperatur, och täck med en duk.
  4. Skölj linserna med vatten två gånger/dag och låt dem stå mörkt.
  5. Efter 3-4 dagar är de klara.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta