I samarbete med Kung Markatta

Groddade belugalinser

Kung Markatta Groddade belugalinser
Foto: Ann-Louise Hulter

Att odla sina egna groddar är både enkelt och gott. Dessutom är de sprängfyllda med näring!



15 oktober 2016
Visa mer

Du behöver

  • 0,5 dl Kung Markatta Belugalinser
  • Vatten
  • Stor skål
  • tunn duk

Gör så här

  1. Vi rekommenderar att baljväxter och frön pastöriseras innan groddning: Sänk ner dem i 70-gradigt vatten 20 sekunder innan du sätter igång med groddningen.
  2. Blötlägg Belugalinserna över natten.
  3. Skölj av dem och lägg i en groddapparat eller stor skål. Om du använder en skål ställ den lutande, i rumstemperatur, och täck med en duk.
  4. Skölj linserna med vatten två gånger/dag och låt dem stå mörkt.
  5. Efter 3-4 dagar är de klara.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Kung Markatta

Fler goda recept

Fler från Kung Markatta

Visa alla recept från Kung Markatta