Grisfotsaladåb

Grisfotsaladåb
Foto: TV4

Rimmade grisfötter hör inte till vanligheterna nu för tiden. Till jul kan det dock vara roligt att prova att laga till dem. Här i en läcker aladåb.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 kg rimmade grisfötter
  • 2 gula lökar, grovhackade
  • 1 msk kryddpepparkorn
  • 1 msk vitpepparkorn
  • 4 kryddnejlikor
  • 6 lagerblad

Gör så här

  1. Skölj grisfötterna väl och skrapa av eventuellt hår med en vass kniv. Lägg fötterna i en rymlig gryta och fyll på med vatten så att det täcker. Koka upp och skumma noga.
  2. Lägg i lök och kryddor och låt sjuda i 5-6 timmar. Skumma ofta. Ta upp grisfötterna ur grytan, låt dem svalna något och plocka bort alla ben.
  3. Lägg köttet i en vattensköljd form. Skumma av eventuellt fett från buljongen och sila den. Slå därefter buljongen över grisfötterna och låt formen stå kallt att stelna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept