Grillspett är alltid lika trevligt att bjuda på. Servera dem med ett härligt ingefärssmakande tillbehör som omväxling samt en vitlöksyoghurt för att mildra hettan.
Lägg träspetten i blöt. Skala vitlöksklyftorna till såsen. Rör samman yoghurt, salt och peppar. Pressa ner vitlöken och ställ kallt till servering. Skär lammsteken i tärningar och korven i mindre bitar. Dela äpplet i klyftor och ta bort kärnorna. Trä kuber av lammkött, korvbitar och äppelklyftor på spetten. Krydda med salt och peppar och pensla med olja.
Ingefärslök: Sätt ugnen på 225°. Skala och riv ingefäran. Skala vitlöksklyftorna. Dela pepparfrukten i halvor på längden, kärna ur och skär fruktköttet i mindre bitar. Skala lökarna och fräs dem i olja. Strö över sockret och låt det bli brunt. Rör om hela tiden. Sänk värmen och häll på vinäger, salt och ingefära. Lägg i vitlök och spansk peppar och fräs en kort stund. Lägg över blandningen i en smord ugnssäker form och baka i ugnen i 30 minuter.
Grilla spetten över fin glödbädd på träkolsgrill, ca 5 minuter per sida. Grillgallret ska vara nära glöden. Servera spetten med ingefärslök och vitlöksyoghurt.