Grillspett med fläskfilé

Grillspett med fläskfilé
Foto: TV4

Fläskfilé är både tacksamt och gott att ha på grillspett. Det blir snabbt klart och skulle det finnas en rå kärna kvar så är det inget stort problem. Försök att grilla/ stek spetten på medelgod värme så de får en chans att bli vackert rosa i mitten. Servera de goda filéspetten med en sallad och bakad potatis.

29 april 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 350-400 g fläskfilé, o bitar
  • 8 st steklökar
  • 2 st majskolvar, skivade
  • 1 st röd paprika, i bitar
  • 2 st grön paprika, i bitar
  • Marinad:
  • 1 dl rapsolja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 0,5 msk kinesisk soja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Blanda marinaden, låt köttet dra 3-4 tim och sen rinna av.
  2. Ge löken ett hastigt uppkok och skala den sen.
  3. Varva kött och grönsaker på spetten.
  4. Pensla med marinaden och hastigt över glöd tills köttet känns klart.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept