Grillspett av lax och malabarspenat

Grillspett av lax och malabarspenat
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grillspett av lax och malabarspenat

8 ingredienser

Malabarspenat, eller poi sag som den också kallas, är en särskild spenatsort som kräver varm miljö när den växer. Den har mer fasta blad än vanlig spenat och kan användas till många läckra rätter. Här har vi gjort grillspett av den tillsammans med lax.

Ingredienser

portioner
  • 500 g malabarspenat
  • 500 g laxfilé
  • 2 ägg
  • 0,5 dl grädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 8 nori

Du behöver också:

  • grillspett, blötlagda

Gör så här

  1. Förväll spenaten 1 minut i kokande lättsaltat vatten. Skölj den i kallt vatten och låt rinna av. Skär laxen i mindre bitar. Mixa spenat, lax, ett av äggen och grädde till en jämn färs. Krydda med salt och peppar. Vispa upp det andra ägget.
  2. Fyll noribladen med laxfärsen och klistra ihop med uppvispat ägg. Stick två spett i varje rulle.
  3. Grilla spetten över jämn glödbädd i 2-3 minuter. Vänd ofta. Servera med sallad.