Grillolja och grillsås

Grillolja och grillsås
Foto: TV4

Dessa är perfekta tillbehör till sommarens alla grillfester och BBQ´s. Gör gärna en stor sats och förvara överbliven sås i kylen till nästa tillfällen. Oljan håller i veckor och såsen minst 1 vecka i kylen.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 3 dl rapsolja
  • 0,5 dl kinesisk soja
  • saft av 1 citron
  • 1 msk rosmarin, stött
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl rött vin
  • 1-2 klyftor vitlök, hackade
  • svartpeppar

Grillsås:

  • 4-500 g krossade tomater
  • 3 msk chilisås
  • 3 msk vinäger
  • 1 st gul lök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, krossad
  • några droppar tabasco
  • 1 tsk färsk timjan, hackad
  • 6-8 st basilikablad, strimlade
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Grillolja: Blanda i burk eller flaska, förslut och skaka. Dubblera mängden rosmarin och timjan om de är färska kryddor. Kan förvaras i kylen.
  2. Grillsås: Koka allt utom basilikan sakta tills såsen tjocknat. Tillsätt bladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept