Kanelsnäckor på grillen

Kanelsnäckor på grillen
Foto: TV4

Kanelsnäckor på grillen

Av: Johan Holmström

Från: Grillmästarna

11 ingredienser

Baka kanelbullar på grillen! Du behöver en baksten och en klotgrill med lock.

Hela menyn på grillen

Grillad kalventrecôte med bakad vitlök »
Grillad toast med rökt lax och bacon »

Ingredienser

portioner stycken

Bulldeg

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 ägg
  • ca 13 dl vetemjöl special

Kanelfyllning

  • 200 g smör, rumstempererat
  • 2 dl strösocker
  • 3 tsk malen kanel

Gör så här

  1. Smält smöret i en gryta och tillsätt mjölken. Häll över i en bunke och tillsätt jästen när blandningen är ca 37 grader.
  2. I med salt, socker, kardemumma och ägget. Tillsätt mjölet lite i taget.
  3. Bearbeta till en fin deg och låt jäsa i 30 min.
  4. När degen har jäst kavla ut den till lagom tjocklek. Blanda fyllningen, rör isamman smöret, sockret och kanelen och bred ut på den utkavlade degen.
  5. Rulla ihop degen och skär ut ca 16 st bullar. Lägg dem på ett bakplåtspapper som passar din baksten. Tryck ut dem så att de blir lite tunnare. Låt dem jäsa ytterligare 25 min.
  6. Pensla med ett lätt vispat ägg och lägg dem på den varma bakstenen. Baka dem i ca 15 min i klotgrill under lock och vänd dem ungefär halvägs.