Grilltallrik för hela familjen

Grilltallrik för hela familjen
Foto: TV4

Grilltallrik för hela familjen

Av: Dion Monazah

Från: Grillmästarna

22 ingredienser

1 h

Mumsig grilltallrik med pestobakad lax, kyckling- och chorizokorv, aioli samt en ananassalsa med choklad.

Servera gärna med grillat bröd och grillad majs. Om du vill ha en starkare salsa så tillsätt chili. Chili och choklad passar väldigt bra ihop.

Ingredienser

portioner

Kyckling- och chorizokorv

  • 250 g kycklingbröst
  • 500 g färsk chorizokorv
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Ananas- och chokladsalsa

  • 0,5 ananas
  • 70 g chokladfingrar
  • 1 limefrukt, juice
  • 1 tsk strösocker
  • färsk koriander (efter smak)

Aioli

  • 3 äggulor
  • 1 klyfta vitlök
  • 2,5 dl olja
  • 1 citron, juicen
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Pestolax

  • 4 laxfiléer
  • 400 g basilika
  • 100 g pinjenötter
  • 1 dl olivolja
  • 1 citron, rivet skal
  • salt (efter smak)
  • peppar (efter smak)

Gör så här

Kyckling- och chorizokorv

  1. Salta, peppra och skär kycklingbrösten så att du kan veckla ut dem så att de blir dubbelt så stora. Var noga så att du inte skär igenom helt då kycklingbrösten fortfarande ska vara i ett stycke.
  2. Lägg kycklingen mellan plastfolie och banka ut den tills den är tunn.
  3. Lägg sedan chorizokorven i den utbankade kycklingen, och rulla ihop detta till en korv.
  4. Rulla in korven hårt i plastfolie, och sedan i aluminiumfolie och grilla i cirka 20 minuter, vänd korven efter halva tiden.

Ananas- och chokladsalsa

  1. Under tiden som korven grillas, finhacka alla ingredienser till ananas- och chokladsalsan och blanda ihop detta i en skål.

Pestolax

  1. Fortsätt därefter med att blanda alla ingredienser till pestolaxen, förutom just laxen. Ingredienserna ska mixas till en slät blandning.
  2. Salta och peppra laxfiléerna och ha på pestoblandningen, pensla skinnsidan med olivolja så att filéerna inte fastnar på grillgallret. Lägg filéerna på grillen och grilla cirka 6-7 minuter med locket på.

Aioli

  1. Tillaga aiolin genom att hälla i äggulorna och tre droppar vatten i en mixer, häll då och då i vegetabilisk olja och mixa detta tills det blir fluffigt. Tillsätt hackad vitlök, salt och peppar och avrunda slutligen med juicen från en pressad citron.

Servering

  1. Servera allt på ett stort grillfat.