Grillmästarens kryddbiff

Grillmästarens kryddbiff
Foto: TV4

Marinaden hjälper till att möra köttet och ge det smak. Servera med bakpotatis.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 fina köttbitar, biff

Grillsås:

  • 3 msk olja
  • 1 msk dragonvinäger
  • 1,5 dl tomatjuice
  • 1 tsk socker
  • 1 msk soja
  • 1 tsk worchestersås
  • ett par droppar tabasco
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 lagerblad
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blanda till grillsåsen. Löken ska hackas, vitlöken pressas och lagerbladet smulas. Låt köttet ligga i såsen minst 3-4 timmar.
  2. Ta upp köttet och låt det rinna av. Skrapa av överflödig sås med kniv. Pensla köttet lätt med olja och grilla det sedan några minuter på var sida. Det kan gå fort om grillen är het.
  3. Häll resten av grillsåsen i en kastrull och låt den koka ihop till en tjock röra. Servera till köttet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept