Grillkyckling med färska örter

Grillkyckling med färska örter
Foto: TV4

Rosmarin, kyndel, mynta och dragon ger en härlig doft och smak till den grillade kycklingen!

26 januari 2009
Visa mer
8

Du behöver

  • 8-10 stora kycklingdelar, bröst eller lår
  • salt och peppar

Till pensling:

  • 4 msk rapsolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • 0,5 dl rött vin
  • ca 2 msk vardera av färsk örter t.ex. rosmarin, kyndel, mynta, dragon

Tillbehör:

  • kokt ris
  • sallad på sommargrönsaker

Gör så här

  1. Krydda kycklingen med salt och peppar. Blanda ingredienserna till penslingen och pensla runt delarna.
  2. Grilla gärna kycklingen i grillform av folie så bränns de inte så lätt. Pensla hela tiden och vänd. Kycklingen är klar när köttsaften är klar och inte röd.
  3. Servera kycklingen nygrillad med tillbehören.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept