Grillbricka med grillad paprika, vitkål och chiliaioli

koket.se
Grillbricka med grillad paprika, vitkål och chiliaioli
Foto: TV4
Jennie Walldén porträtt KM
Jennie Walldén porträtt KM

Grillbricka med grillad paprika, vitkål och chiliaioli

20 ingredienser

Marinerad flankstek och fläskkarré som grillas och serveras med grillad paprika, potatis i foliepaket samt chiliaioli. Perfekt på grillfesten!

Se Jennie Walldén laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

marinad

  • 4 msk ljus soja, japansk typ
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 tsk malen spiskummin
  • svartpeppar, nymald

Chiliaioli

  • 2 dl majonnäs
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 0,5-1 tsk tabasco
  • 2 tsk honung

Grillbricka

  • 600 g potatis (små)
  • 400 g fläskkarré
  • 400 g flankstek
  • 2 röda paprikor
  • 0,5 vitkål
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 msk ljus soja, japansk typ
  • olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja med marinaden. Blanda soja, olivolja, rökt paprikapulver, vitlök och spiskummin samt nymald svartpeppar. Marinera köttet i detta i minst 30 minuter, gärna över natten.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna till aiolin och låt smakerna gifta sig med varandra i ca 20-30 minuter.
  3. Lägg potatis i grillfolie ringla olivolja över, salta och peppra och stäng paketet väl. Lägg på grillen och låt ligga ca 20-25 minuter på indirekt värme. Vänd efter halva tiden.
  4. Klyfta vitkål, låt stammen vara med i alla klyftor så kålen håller ihop på grillen. Dela paprikan i 4 delar vardera. Ringla olivolja över och stänk sherryvinäger och soja på kålen. Salta på paprikan.
  5. Torka av köttet och lägg först på fläsket. Låt grilla i några minuter. Lägg sedan på grönsakerna och till sist flanksteken som endast grillas i ca 3-4 minuter per sida.
  6. Ta av allt från grillen och servera köttet uppskivat på bricka tillsammans med grillad paprika, kål, potatis samt chiliaioli.