Grillat tunnbröd med lax och pepparrot

Grillat tunnbröd med lax och pepparrot
Foto: TV4

Här ska det helst vara riktigt norrländskt tunnbröd. Ta av folien och avnjut medan brödet är varmt. Om så önskas kan det med fördel skivas i mindre portionsbitar med en sågtandad kniv.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 tunnbröd eller vetetortillabröd
  • 6 skivor kallrökt lax
  • 200 g Philadelphiaost
  • 1,5 msk riven pepparrot
  • 0,5 dl finshackad dill
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 1 tsk strösocker
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Skär laxen i små tärningar. Blanda philadelphiaost med pepparrot, dill och gräslök och vänd ner laxen. Krydda med citronsaft, socker och peppar.
  2. Fördela laxröran på tunnbröden. Bred ut laxröran över hela tunnbrödet och rulla ihop till en tät rulle. Slå in rullen i aluminiumfolie, som en smällkaramell, och snurra ändarna. Så här långt kan rätten förberedas.
  3. Lägg bröden på grillen, med folien kvar, och grilla ca 1 minut runt om på alla sidor. OBS! Sätt gallret en bit från glöden, så att brödet inte bränns.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept