Grillat färskt sidfläsk med potatispuff och rödlöksmarmelad

Grillat färskt sidfläsk med potatispuff och rödlöksmarmelad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Grillat färskt sidfläsk med potatispuff och rödlöksmarmelad

18 ingredienser

Sidfläsk passar utmärkt att grilla, eftersom köttet har stråk av fett insprängt som gör köttet saftigt.

Ingredienser

portioner
  • 800 g sidfläsk (färskt)
  • 2 tsk malen kummin
  • salt
  • vitpeppar
  • olja, att pensla med

Potatispuffar:

  • 600 g mjölig potatis
  • 2 äggulor
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,5 dl gräslök, finskuren
  • smör, att steka i

Rödlökmarmelad:

  • 1 rödlök
  • 1 dl köttbuljong
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 tsk strösocker
  • 50 g smör
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Koka och pressa potatisen. Blanda potatisen med äggulor och gräslök, krydda med salt och peppar. Lägg smeten på ett smörpapper, rulla ihop och låt vila svalt. Ta sedan bort papperet och skiva 2 cm tjocka rundlar. Stek dem i smör.
  2. Skala löken och hacka dem grovt. Fräs hacket i smör. Tillsätt socker och stek löken under omrörning tills den är brun. Häll i sherryvinäger och vin och låt koka tills all vätska är förångad. Krydda med salt och peppar. Håll varmt till servering.
  3. Skär fläsket i skivor och krydda det med malen kummin. Pensla med olja och grilla över glödbädd 1 1/2 minut per sida nära glöden. Servera med potatisen och lökmarmeladen.